fbpx

Branches

Online marketing voor restaurants

Als restaurant wil je natuurlijk goed gevonden worden in Google en andere zoekmachines. Of je nu een afhaal- of bezorgdienst hebt of dat de gasten bij je in het restaurant komen eten, vindbaarheid is van cruciaal belang. Het overgrote deel van de mensen zoekt tegenwoordig van tevoren op waar ze lekker kunnen lunchen of dineren met hun gezelschap. Belangrijk dat jij hierbij naar voren komt. SenS Online Solutions helpt je hierbij. Samen creëren we een online marketingstrategie die werkt. Dit betekent meer verkeer naar je website, meer gasten voor je restaurant en meer omzet voor jou!

Online marketing tips voor jouw restaurant

Als eigenaar van een restaurant is het voor jou cruciaal om continu bij de tijd te blijven en te zorgen dat jouw website en social media in zijn geheel up-to-date zijn. Waarom? De horeca wordt een steeds essentiëler begrip in Nederland met de komst van veel mooie concepten, zoals strakke pop-up restaurants, coffee bars met goed opgeleide barista’s en andere bijzondere themarestaurants. Verzin bijvoorbeeld een leuke hashtag waarmee klanten foto’s kunnen posten op Instagram en maak hier een winactie van! Voor jou is dit een win-win situatie.

Restaurants willen zich steeds meer op een unieke manier kunnen onderscheiden. Daarom is het van groot belang dat jij hier als restauranteigenaar op inspeelt. Doe dit door middel van sterke online marketing. Wanneer je online goed zichtbaar bent, een gebruiksvriendelijke website omarmt en jouw restaurant uniek op de kaart zet genereer je een veel betere conversie. Jouw restaurant onderscheiden van de anderen, dát is wat je wilt!

Tips om hoger te ranken met je website

Wij geven graag tips! Het is belangrijk dat de homepage van jouw website eruit knalt met boeiende informatie. Gebruik bijvoorbeeld high quality foto(‘s) van je restaurant met duidelijke content waar het thema van jouw zaak duidelijk uitblinkt en zorg dat je er een slimme call-to-action plaatst. De bezoekers vinden het zeer prettig als ze online kunnen reserveren bij jou, dus een tip: regel hier een gezellige button voor. En misschien net zo’n belangrijke tip; zorg ervoor dat jouw mobiele website up-to-date is. Veel bezoekers zoeken tijdens een dagje uit op hun telefoon naar goede restaurants en je wilt natuurlijk niet dat zij afhaken omdat deze niet lekker loopt!

Jouw restaurant bovenaan het online menu

Zorgen voor een optimale vindbaarheid is essentieel voor jouw restaurant. Door middel van effectieve, duidelijke content te plaatsen wordt een website al snel goed gewaardeerd. Doe hiervoor een gericht marktonderzoek om te kijken wat je doelgroep is en met welke uitingen je wilt ranken in Google. Het heeft een belangrijke meerwaarde als je website leesbaar en gebruiksvriendelijk is.

Slim is om bijvoorbeeld in te spelen op de seizoenen en hier dan de zoekwoorden op aan te passen. Wanneer de zomer weer om de hoek komt zal jouw restaurant zeker goed ranken op ‘cocktails’ en ‘speciaal bier’ bijvoorbeeld. Maar is het bijna kerst, dan doet ‘glühwein’ het natuurlijk beter. Een essentiële tip is wel het laten terugkomen van de juiste zoekwoorden in jouw content. Doe dit zowel op socials als op je website zodat je meer clicks genereert en je conversie uiteindelijk stijgt.

Nieuwsgierig naar onze online marketing chefs? Neem contact op!

Wij ondersteunen jou als restauranteigenaar graag in de online marketing. Heb je vragen of wil je tips? Bij SenS Online Solutions klop je aan de juiste deur. Wij bieden advies op maat betreft gerichte online marketing en zorgen ervoor dat jouw restaurant uniek op de kaart wordt gezet. Neem contact op door te mailen naar info@sensmarketing.nl of bel ons op 036-3030061. Daarnaast kan je natuurlijk ook direct een gratis analyse opvragen via ons webformulier hiernaast.

Gratis analyse.

Groen vinkje

Analyse binnen 8 uur ontvangen

Groen vinkje

Direct inzicht in de kansen van je website en campagnes

Groen vinkje

90% van de bedrijven hebben aantoonbaar positieve resultaten binnen een maand

  • Ik wil graag een analyse ontvangen voor:
Logo Fin Match Bedrijfsfinancieringen

Door SENS Online Marketing hebben wij overzicht betreft onze marketingstrategie

Richard Treffers | FIN-MATCH.NL
Voor ons nieuwe bedrijf Fin-Match waren wij op zoek naar een online marketingbureau die onze website kon bouwen maar ook mee denkt met een online marketingstrategie. Na gesprekken met drie verschillende online marketingbureaus hebben wij door hun snelle, professionele en oplossingsgericht handelen gekozen voor SENS Online Marketing. Wij zijn super blij met het resultaat, zie de website van Fin-Match.nl.
Lees meer
Pallas Athene logo Almere

Creatief en pro-actief zorgt voor succes!

Wally | Pallas Athene
SenS heeft mij geholpen om mijn idee meer volume en kleur te geven ! En ze ontwerpen ook mooie afbeeldingen en foto’s die bij je tekst passen Ze hebben mij geholpen om de Greekdrive.nl op te zetten en het is een groot succes geworden . Met de juiste mensen zoals SenS marketing komt je bedrijf goed uit de verf.

Gerelateerd.

Menu