Pagina laadtijd – nieuw component algoritme

Google heeft aangegeven dat de laadtijd van een internetpagina een belangrijke factor wordt bij het beoordelen van deze pagina. Dit doen zij in het kader van ”Let’s make the web faster”. De zoekmachine gigant wilt de gebruikers van het internet steeds sneller laten browsen.

Meting van de laadtijd

De laadtijd van uw internetpagina hangt samen met meerdere factoren. Enkele algemene, bekende oorzaken voor een trage laadtijd zijn: een trage webserver, een grote broncode en verkeerd gebruik van afbeeldingen op uw internetpagina. Het wordt dus steeds belangrijker om ook deze factoren in de gaten te houden, als u een optimaal resultaat wilt bereiken met uw website.

Beoordeling van de laadtijd

Google beoordeelt de laadtijd van uw internetpagina op 4 factoren: de prestaties van het gehele domein, het gemiddelde in het geografische gebied van uw server en de laadtijd van de HTML inhoud. De vierde factor is het gemiddelde van de voorgaande metingen. Google doet verschillende metingen op uw website, en neemt vervolgens hier het gemiddelde van.

Zelf de laadtijd meten

Door middel van het programma Google Analytics kan de laadtijd van een internetpagina zelf worden gemeten. Deze functie meet de snelheid van afzonderlijke pagina’s. Op basis van deze informatie kunt u zien welke pagina’s langzaam laden, om vervolgens meteen actie te ondernemen om de pagina’s beter te laten presteren.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu