fbpx

Ontkracht SEO-mythe: Keyword-linkteksten worden afgestraft

Wederom bespreken wij deze week een SEO-mythe. Dit doen wij omdat ons opvalt dat er veel verhalen in de rondte gaan in de online marketing wereld die niet kloppen. SenS Online Solutions vindt het belangrijk dat deze SEO-mythes niet ten koste gaan van uw positie binnen de zoekresultaten!

Deze week staat de volgende mythe centraal: ‘keyword-linkteksten worden afgestraft’.

De definitie

De ‘anchor-tekst’, ook wel de keyword-linktekst genoemd, is de tekst waarmee naar een andere pagina gelinkt wordt. Een ‘keyword-linktekst’ bestaat meestal uit een woord waar een bedrijf graag op gevonden wilt worden in Google.

De mythe

In 2012 heeft Google de Penguin-algoritme-update doorgevoerd. Sinds deze update heerst er in de online marketing wereld de opvatting dat linkteksten met keywords niet meer werken. Men denkt zelfs dat dit wordt bestraft.

De mythe ontkracht

Het is eenvoudig om zelf te kijken of dit werkt. Het is mogelijk om in Google een zoekwoord int te typen. Vervolgens kan je precies zien hoe vaak een anchor tekst naar een website verwijst. Wij hebben met onze zoekmachinetool gekeken naar het zoekwoord ‘vliegtickets’. In de onderstaande grafiek staat de top 10 van Google bij het zoekwoord ‘vliegtickets’.

anchor-teksten

Op de bovenstaande afbeelding wordt aangetoond dat sites met veel links in combinatie met goede linknamen beter scoren. Het is echter te kort door de bocht om te zeggen dat de resultaten voortkomen uit het feit dat de keywords in de linkteksten staan. Er zijn namelijk meerdere factoren die ervoor zorgen dat een zoekwoord beter gaat scoren. Het mag echter geen toeval genoemd worden dat de hoog scorende sites ook hoog scoren in de linkaantallen met goede keywords.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu