Maak kennis met Facebook Shops

Facebook heeft het nu nog makkelijker gemaakt om te shoppen in de Instagram of Facebook applicatie. Afgelopen mei is ‘Facebook Shops’ namelijk geïntroduceerd: dit biedt retailers en merken de mogelijkheid om hun eigen webshop (helemaal GRATIS!) te starten via deze platformen. Dat social media steeds meer wordt ingezet als verkoopkanaal, is gedurende deze Coronacrisis natuurlijk ideaal voor fysieke winkels die niet open kunnen, of ondernemers die op deze creatieve manier toch aan klanten kunnen komen!

Start met shoppen op Facebook!

Wat Facebook Shops zo aantrekkelijk maakt voor consumenten? Je hoeft de Instagram of Facebookapplicatie niet te verlaten en kunt je aankoop meteen afronden. Handig hé? Op deze manier is het voor bedrijven en merken nog interessanter om gebruik te maken van deze social mediakanalen: als merk ben je online meer zichtbaar én je haalt op deze laagdrempelige manier meer klanten binnen. Win-win!

Deze shops zijn trouwens niet hetzelfde als de ‘winkel’ optie die al langer te zien is op de Facebook bedrijfspagina’s. Bij deze optie was het alleen mogelijk om producten te tonen, Facebook Shops gaat een stapje verder. Wat het fijne is aan de Facebook Shops, is dat het aanmaken van de webwinkel niet gekoppeld is aan bedrijfsgrootte of een bepaald budget: het is voor iedereen!

Verbeter je klantervaring met Facebook Shops

Wat heb je nodig om te starten met Facebook Shops? De allereerste stap is het aanmaken van de Facebook-catalogus (met producten uit het assortiment) en deze koppelen aan de Facebook- en Instagram bedrijfspagina. Zodra dit is opgezet, gaat Facebook aan de slag met de zogeheten ‘Shop Builder’. Hierin kun je zelf filters aanmaken per categorie en de stijl van de shop inrichten. Maar dat is niet alles want je kunt zelfs webcare mogelijkheden toevoegen via Messenger en WhatsApp.

Facebook en Instagram kunnen niet meer zonder Live, daarom is ook deze optie geïntegreerd in de shops. De Live Shopping optie maakt het mogelijk om tijdens een livesessie producten aan te bieden en hiernaar te linken. Handig!


Bron: Facebook

Nog even geduld…

Er zijn wereldwijd al miljoenen bedrijven geweest die de nieuwe feature hebben mogen testen. Daarnaast is de dienst onder andere beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Wij zullen nog even moeten wachten, want in Nederland is het nog niet mogelijk om de Shops te maken. Dit is natuurlijk wel de bedoeling!

Mocht je als bedrijf wel op de hoogte willen blijven van deze mogelijkheid of benieuwd zijn naar de andere praktische features van Facebook? Neem contact met ons op via info@sensmarketing.nl of bel 036 – 3030061.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu