fbpx

Hoe paginasnelheid de conversie beïnvloedt

Gebruiksvriendelijkheid wordt steeds belangrijker voor websites. Wat logisch is want wie wil er nou een langzame website die eerder irritatie opwekt dan bijvoorbeeld een conversie genereert? Google ziet dit ook en neemt daarom snelheid mee in de beoordeling van een website. Hoe dit precies werkt leest u hieronder.

Het effect van de paginasnelheid van een website

Als de paginasnelheid van je website langer dan 3 seconden is, verlies je veel bezoekers (ongeveer de helft) . De laadtijd van een pagina bepaalt vaak de stemming en het gedrag van je bezoekers. Als je pagina snel laadt, heeft dit duidelijk een positief effect op de klantervaring, conversies en de verkopen/aanvragen. Als het te lang duurt voordat een pagina geladen is, zal de bezoeker de website verlaten en ben je deze bezoeker dus kwijt. Het verminderen van de laadtijd van je website heeft een positief effect op het complete marketing- en salestraject. 79% van de consumenten zeggen dat ze geen aankoop zullen doen op een website die te veel obstakels heeft en 47% van de consumenten verwacht dat een pagina binnen 2 seconden laadt.

Het is dus belangrijk dat de website voldoet aan de laadeisen van de consument, want een pagina die 1 seconde te lang laadt, kan al een groot verschil maken in conversies. Een vertraging van 1 seconde met de laadtijd, betekent een verlies van 11% van het aantal pageviews.

Wat kan ik doen aan mijn paginasnelheid?

Allereerst moet onderzocht worden wat de laadtijd op de verschillende apparaten (mobiel en desktop) is. Een handige tool om de laadtijd van je website te meten is Google PageSpeed. Verder zie je met Google Analytics  hoe lang bezoekers op jouw website of pagina zitten. Deze informatie kun je gebruiken om de website te optimaliseren.

Het type hosting dat je gebruikt is één van de grootste redenen voor een langzame website. Als je een goedkope hosting gebruikt, is de kans groot dat je niet de beste hardware hebt. Zorg daarom dat je website gehost wordt bij een betrouwbare partij met een goede server. Daarnaast zijn er veel technische zaken die de website vertragen. Onze technische specialisten zijn in staat om elke website binnen 4 uur te versnellen. De grootte van afbeeldingen heeft ook invloed op de laadtijd. Als je veel foto’s gebruikt, moet je er zeker van zijn dat de foto’s gecomprimeerd zijn en weinig kb’s bevatten.

Vrijblijvend meer informatie?

Ervaring met een trage website of op zoek naar meer advies voor het versnellen/verbeteren van de website of webshop? Onze technische  experts zijn dagelijks bezig met het versnellen van websites. Bel naar 036-3030061 of mail naar info@sensmarketing.nl en ons team maakt vrijblijvend een analyse van de huidige pagina snelheid.

Zie hieronder een voorbeeld van een recente website die we van een score van 30/100 naar 96/100 hebben gekregen:

Website Snelheid verbeteren

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu