fbpx

Het belang van een goede SEO strategie

Het uiteindelijke doel van jouw website is natuurlijk om sales te genereren; of dit nu een verkoop is in jouw webshop of een aanvraag voor een door jou geleverde dienst. Een mooie website leidt echter niet direct tot sales, hier gaan heel wat stappen aan vooraf. Met een effectieve SEO strategie doorloop je al deze stappen, zodat jouw site niet alleen Google- maar ook gebruiksvriendelijk is. Wij leggen je uit waarom een SEO strategie van strategisch belang is voor jouw bedrijf.

Biedt het antwoord op de vraag van een potentiële klant

De naam zegt het al: Search Engine Optimization is in de eerste plaats een manier om jouw website zo in te richten dat Google en andere zoekmachines hem makkelijk kunnen crawlen. Het gebruik van de juiste zoekwoorden maakt jouw site vindbaar. Hiermee ben je niet alleen Google-vriendelijk, maar ook klantvriendelijk bezig, want meer dan 80% van de Nederlanders maakt gebruik van zoekmachines om op internet het antwoord op hun vraag te vinden. Mocht jij het antwoord hebben op die vraag, dan is het natuurlijk van essentieel belang dat deze potentiële klant jouw pagina kan vinden. Een SEO marketing strategie helpt de vindbaarheid van jouw website te verbeteren.

Positie op de eerste pagina van Google

Een goede vindbaarheid en zichtbaarheid in de zoekposities is van cruciaal belang om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen. Hoe hoger je positie in de zoekresultaten, des te hoger is de CTR (Click Through Rate). De Click Through Rate geeft aan welk percentage van de personen die jouw site ziet staan tussen de zoekresultaten er ook daadwerkelijk op klikt. De positie van jouw pagina in de zoekresultaten is hierbij van strategisch belang. In onderstaande grafiek is te zien wat de CTR op internationaal niveau is binnen de zoekresultaten. Zo blijkt een site die op positie 1 staat op de desktop versie van Google een CTR te hebben van 32,94%, voor positie 2 geldt al een halvering. Voor mobiel is dit percentage van positie 1 nog hoger. De website die als 7e getoond wordt heeft nog maar een CTR van 2,58%, terwijl deze site wel op de eerste pagina van Google staat.

De ranking van jouw site op Google bepaalt dus de hoeveelheid traffic die naar jouw site gaat. Zonder goede SEO strategie en linkbuilding maakt een website weinig kans om op de eerste pagina van Google te verschijnen.

Foto: Advances Web Ranking. GOOGLE ORGANIC CTR HISTORY Fresh CTR averages pulled monthly from millions of keywords.

Continue verbeteringsproces

Een SEO marketing strategie is geen eenmalig stappenplan, maar een continue verbeteringsproces. Dit heeft als voordeel dat jouw site altijd up-to-date is en dat je constant een stapje voor bent op jouw concurrenten.

Benieuwd wat er SEO technisch te verbeteren valt aan jouw website? Vraag vrijblijvend een SEO- en linkbuildinganalyse aan en ontdek wat onze SEO specialisten voor jou kunnen betekenen. Neem contact op via info@sensmarketing.nl of 036 – 3030061.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu