fbpx

Google treedt hard op tegen betaalde links

Linkbuilding (linkopbouw) is het generen van links vanaf externe webpagina’s. Deze links worden ook wel backlinks of inlinks genoemd. Het doel van Linkbuilding is uw website beter vindbaar maken.

Betaalde linkbuilding

Linkbuilding is echter een tijdrovend proces. Het neemt veel tijd in beslag om één voor één links handmatig aan te vragen. Daarom kiezen sommige websites ervoor om te betalen voor een groot linknetwerk. Dit lijkt handig, maar dat is het zeer zeker niet. Het is zelfs helemaal niet voordelig om links te kopen.

Zoekmachine Google treedt daarom hard op tegen betaalde linknetwerken. Zo heeft Google recent buildmyrank.com verwijderd uit haar index. Buildmyrank.com was een site waar je, tegen betaling, blogs kon aanleveren die geplaatst werden in hun netwerk. Dit zorgde voor een groot bestand aan links.

Lange versus korter termijn

Dit betekent dat de lange termijn altijd wint van de korte termijn. Als elke klant van buildmyrank.com zich de afgelopen 2 jaar bezig had gehouden met het creëren van interessante en linkwaardige content, dan hadden ze nu een betere positie in Google gehad.

SenS Online Solutions is specialist op het gebied van linkbuilding. Heeft u verdere vragen Bent u geïnteresseerd in linkbuilding of heeft u verdere vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu