Google helpt mee in de strijd tegen het “coronavirus” (Covid-19)

Een bedrag van 800 miljoen dollar is door Google vrijgemaakt, om te helpen het coronavirus te bestrijden en getroffen bedrijven te ondersteunen. In dit artikel wordt er met name ingezoomd op de hulp die wordt geboden aan kleine en middelgrote bedrijven (MKB). Zo wil Google helpen een deel van de kosten voor het MKB te verlichten om in deze uitdagende tijd in contact te blijven met hun klanten. Daarom geeft Google MKB-bedrijven wereldwijd 340 miljoen dollar aan advertentiekredieten, die op elk moment tot eind 2020 kunnen worden gebruikt op al onze Google Ads-platforms.

Wanneer kom je als bedrijf in aanmerking?

De advertentiekredieten zijn beschikbaar voor MKB-bedrijven die sinds begin 2019 al adverteren via Google Ads. Deze kredieten worden wel alleen verstrekt aan MKB-adverteerders die dus sinds 1 januari 2019 actieve adverteerders zijn, maar ook voldoen aan alle algemene voorwaarden van Google Ads.

Waarvoor is het krediet te gebruiken?

Deze advertentiekredieten zijn te gebruiken op het gehele Google Ads-platform, waaronder Zoeken (Search en Shopping), Display en YouTube. Ook heeft Google het krediet beschikbaar gesteld voor alle campagnetypen.

Hoe en wanneer ontvang je de advertentietegoeden?

MKB-bedrijven die sinds begin 2019 actieve adverteerders zijn, zien de komende maanden een kredietmelding in hun Google Ads-account. Wanneer je de vermelding hebt gekregen, wordt er dus krediet/tegoed toegekend aan je account. Dit Google Ads-tegoed kan het hele jaar door worden gebruikt en vervalt op 31 december 2020. Alle ongebruikte delen van het tegoed, worden na die datum weer verwijderd.

Wat betekent dit voor de huidige klanten van SenS Online Solutions?

Adverteerders/MKB-bedrijven die advertentiekredieten ontvangen, worden dus de komende maanden op de hoogte gesteld door middel van een melding in hun Google Ads account. Hoe dit verder vormgegeven gaat worden heeft Google nog niet laten weten. Vanaf nu zullen wij dit bij elk account waar wij het maandelijks onderhoud voor doen, scherp monitoren. Mochten wij deze melding zien, zullen jullie geïnformeerd worden en waarschijnlijk zal het dan ook duidelijk zijn hoe dit verder in zijn werking gaat.

Naast de gratis advertentiekredieten proberen wij tijdens deze lastige periode nog meer met onze klanten mee te denken, denk hierbij aan het verder verlagen van de gemiddelde kosten per klik, totale kosten verlagen zonder te veel moeten inleveren op resultaat bij klanten waar dit nodig is en vooral meedenken over kansen die deze periode met zich meebrengt.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu