fbpx

Zo pas je e-mailmarketing toe via WhatsApp!

Je hebt vast weleens gehoord van e-mailmarketing. Maar wist je dat je dit ook heel effectief kan inzetten via WhatsApp? Iedereen maakt tegenwoordig zowel particulier als zakelijk gebruik van WhatsApp. Aan jou de taak om hier dus ook slim op in te spelen en op die manier dichter bij je klant te komen. Maar hoe maak je gebruik van e-mailmarketing met WhatsApp? Dat vertellen we hier!

Vraag eerst om toestemming

Wil je e-mailmarketing inzetten met WhatsApp? Dan moet je eerst om toestemming vragen. Net als bij e-mailmarketing moet je toestemming verkrijgen van jouw klanten/doelgroep, voordat je marketingberichten kan en mag versturen. Dit kan je eenvoudig doen op je website, in de fysieke winkel of via andere contactpunten.

Gebruik een zakelijk WhatsApp-account

WhatsApp biedt een zakelijk account aan met extra functies en mogelijkheden voor bedrijven. Door een officieel zakelijk account te gebruiken, kun jij makkelijker marketingberichten versturen. Door hiermee aan de slag te gaan, geef je jouw communicatie een professionele uitstraling.

Zet waardevolle content in

De berichten die jij wil sturen naar klanten moeten relevant en waardevol zijn. Overweeg het delen van speciale aanbiedingen, product updates, nieuwsbrieven en andere relevante informatie. Zorg ervoor dat je content boeiend is en het de aandacht van jouw ontvangers trekt.

Maak gebruik van segmentatie

Segmentatie werkt hetzelfde voor WhatsApp als voor e-mailmarketing. Dit houdt in dat je jouw klanten verdeelt en indeelt in specifieke groepen op basis van bepaalde criteria. Denk aan geslacht, aankoopgedrag, locatie en/of interesses. Hierdoor kun jij specifieke, gerichte berichten sturen naar jouw klanten.

Wissel af met multimedia

Zowel e-mail als WhatsApp ondersteunen verschillende vormen van multimedia, zoals afbeeldingen, video’s en spraakberichten. Het gebruik van deze functies kan jouw marketingboodschap aantrekkelijker maken en visueel professioneel presenteren. Het samenspel van e-mailmarketing en Whatsapp biedt een krachtige manier om jouw doelgroep te bereiken en de betrokkenheid te vergroten. Door toestemming te verkrijgen, waardevolle content te creëren, de juiste segmentatie- en timing toe te passen, ga jij effectieve campagnes opzetten.

Ook e-mailmarketing laten slagen via WhatsApp?

Wil jij meer weten over dit onderwerp of wil je er direct mee aan de slag? Neem dan gerust contact met ons op. Je kan ons bereiken via info@sensmarketing.nl of bereik ons telefonisch via +31 36 30 300 61.

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen