7 SEO tips om verkeer naar uw website te krijgen

SEO (zoekmachine optimalisatie) zorgt ervoor dat u beter scoort in de gratis zoekresultaten van Google. U wordt hoger geplaatst in deze resultaten, wat meer verkeer naar uw website zal opleveren. Om dit goed uit te voeren geven wij u dé 7 tips voor goede SEO.

1. Indexeer de zoekwoorden

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u goed op de hoogte bent van de zoektermen die de meeste aandacht van de zoekmachines krijgen. Zoektermen of ‘key words’ bestaan doorgaans uit 3 of 4 woorden die consumenten intypen in zoekmachines om relevante websites te vinden. Zorg ervoor dat u genoeg tijd besteedt aan het vinden van de beste key words. Dit zijn de woorden waar het meeste op wordt gezocht en waar de concurrentie niet zo hoog is.

2. Gebruik key words in uw head tags

Onderzoeken tonen aan dat het gebruik van key words in de head tags van uw website ervoor zorgen dat uw sitepagina’s en home pagina direct worden gevonden door zoekmachines. Zorg er dus voor dat u uw key words goed verwerkt in de head tags.

3. Gebruik key words in uw title tags

Het verwerken van key words in de title tag in de HTML van uw website is een heel goede SEO techniek. Dit zorgt ervoor dat u hoog scoort in de organische zoekresultaten. Zorg er ook voor dat u unieke meta tags gebruikt. Gebruik niet dezelfde meta description op veel verschillende pagina’s.

4. Hou de keyword density in de gaten

Keyword density speelt een belangrijke rol in het vindbaar maken van uw website. Wilt u hoog scoren in de zoekresultaten? Zorg er dan voor dat uw keyword density goed is. Keyword density is de frequentie waarmee u key words terug laat komen op uw website. Zoektermen zouden ongeveer 7 tot 10 keer in een artikel van 500 woorden terug moeten komen. Plaats zoektermen in ieder geval in uw headers, de inleiding van een artikel en de afsluiting van een artikel.

5. Gebruik een XML sitemap en een goed gestructureerde site navigatie

Uw websitepagina’s zijn over het algemeen gelokaliseerd door zoekmachines op basis van de ´crawling technique´. Deze techniek houdt in dat zoekmachines de links volgen vanaf uw home pagina. Vanaf daar lokaliseren zij uw overige pagina´s. Het is dus belangrijk dat er gemakkelijk door uw website genavigeerd kan worden. Zorg voor een uitstekende XML Sitemap en een goede navigatie om ervoor te zorgen dat zoekmachines al uw pagina´s indexeren.

6. Creëer een RSS-feed

Het aanmaken van een RSS-feed kan u helpen om links te bouwen voor uw website. Linkbuilding is belangrijk om hoog te scoren in de organische zoekresultaten.

7. Maak gebruik van linkbuilding

Om goed te scoren in de gratis zoekresultaten is het belangrijk om uw linkbuilding goed te verzorgen. Linkbuilding is het plaatsen van links naar uw website op andere, relevante websites. Een groot bestand van ‘inkomende links’ zorgt voor een hogere score in de zoekresultaten.

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen