6 tips om succesvol mobiel te adverteren

Zoals u al eerder heeft kunnen lezen, wordt mobiel adverteren steeds belangrijker. Het aantal mensen dat gebruik maakt van mobiel internet blijft groeien, waardoor advertenties via Google Ads op mobiele apparaten steeds meer potentiële klanten bereiken. In dit artikel geven wij u dé 6 tips voor succesvol adverteren op mobiele apparaten.

Verlies uw doel niet uit het oog

Bij mobile advertising is het, net zoals bij normale Google Ads campagnes, uitermate belangrijk om goed uw doel voor ogen te hebben. Wat wilt u bereiken met uw campagne? Wilt u meer naamsbekendheid verkrijgen? Of potentiële klanten aanzetten tot leads? Dit soort vragen zijn belangrijk om goed voor uzelf op een rijtje te hebben. Elke doel heeft andere middelen nodig om bereikt te worden!

Maak gebruik van de unieke mogelijkheden

Mobile advertising heeft als voordeel dat er vele unieke mogelijkheden zijn, waarvan u geen gebruik kunt maken bij ‘gewoon’ adverteren op Google Ads. Zo biedt de mobiele variant de mogelijkheid om uw locatie duidelijk aan te geven, of om internetgebruikers direct contact met u op te laten nemen via een zogenaamde ‘click-to-call/sms/email knop’. Stem de mogelijkheden die mobile advertising biedt goed af op uw doel.

Zorg voor relevantie

De mobiele telefoon is het meest persoonlijke medium wat er bestaat. Dit brengt als voordeel met zich mee dat u in staat bent om zo relevant mogelijk te adverteren. Doe dit ook! Kijk wat de interesses van uw doelgroep zijn en stem uw campagne hierop af. Zo zorgt u voor het hoogste rendement.

Houd het eenvoudig, wel gebruiksvriendelijk

Zorg dat de website die achter de advertentie zit, ook gebruiksvriendelijk is voor mobiele apparaten. Zorg voor een degelijke mobiele site, app of landingspagina, Een volledige, normale website komt uw campagne niet ten goede.

Optimaliseer

Zorg ervoor dat uw advertenties optimaal zijn aangepast aan de situatie. Onthoud dat de zoekers vaak onderweg zijn. De advertenties moeten simpel en duidelijk zijn. Dit is wat een mobiele internetter graag wilt.

Test uw mobiele campagnes

Begin met een niet al te hoog budget en kijk wat de resultaten van uw campagnes zijn. Test verschillende campagnes, advertenties en opmaken. Zo komt u erachter wat werkt en wat vooral niet. Vergelijk de resultaten met advertenties op andere media en trek uw conclusies!

SenS Online Solutions is specialist op het gebied van Google Ads en Mobile Advertising. Heeft u vragen of wilt u contact opnemen? Maak dan gebruik van ons contactformulier of bel ons.

 

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen