September

De maand september

De zomer zit erop, mensen moeten weer aan het werk of naar school. De dagen worden weer korter, de bomen beginnen hun bladeren te verliezen; de herfst begint deze maand.

Hoewel de naam anders doet vermoeden start het Oktoberfest in september. Dit feest start traditioneel om 12 uur op de eerste zaterdag na 15 september en eindigt op de eerste zondag van oktober. Het feest wordt gevierd in München, maar ook in Nederland vliegen in deze periode de bierpullen, lederhosen en dirndls je om de oren.

Let deze maand eens op de maan. In deze periode lijkt hij namelijk net wat feller te schijnen en ronder te zijn dan andere maanden van het jaar. Wist je dat de volle maan van september ook wel Harvest Moon wordt genoemd? Vroeger maakte men gretig gebruik van het licht van deze volle maan om de oogst binnen te halen.

Veel goede doelen deze maand

In september lijken we flink bezig te zijn met goede doelen. Zo is daar Charity Day, Burendag, de Week tegen Pesten en Dress Red Day. Op laatstgenoemde trekken we massaal iets roods aan op Wereld Hartdag om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Zet jouw broer of zus in het zonnetje op Broer en Zus Dag en vier de verjaardagen van Google en Snapchat.

Hulp nodig bij inhaken?

Zoveel inhaakdagen en marketingmomenten, maar weet je niet hoe en waar jouw bedrijf op in kan spelen? Neem contact met ons op! Wij kunnen je helpen met het bedenken van content en het opzetten van campagnes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk volgende maanden

Menu