Februari

Februari

Februari is de kortste maand van het jaar, voor je het weet is deze alweer om. Deze maand zit wel bomvol marketingmomenten waar je vol op kunt inhaken.

Weet jij waar de naam februari vandaan komt? Deze maand is vernoemd naar de Romeinse god Februus, de god van de purificatie/onderwereld. Bij de oude Romeinen was februari namelijk de maand van de grote reiniging en boetedoening, de februa. In dezelfde periode vierden Germanen langs de Romeinse grenzen een ontuchtig vrouwen- en vruchtbaarheidsfeest. De Romeinen vonden dit heidens en noemden deze feesten Spurcalia, naar het Latijnse woord voor voor smerig: Spurcus.

De bijnaam sprokkelmaand zou kunnen verwijzen naar bovenstaande vruchtbaarheidsfeesten. Het kan ook afgeleid zijn van het Oudnederlandse sporkelen, dat springen betekent. Dit kan slaan op het feit dat het aantal dagen van deze maand eens in de vier jaar verspringt.

Highlights van deze maand

Februari, de maand die al om is voor je het weet, maar ook de maand die eens in de vier jaar een bonusdag heeft. Een maand met verschillende bijnamen en de maand van liefde en carnaval. Kom in actie voor een beter klimaat en trek een warme trui aan. Drink een glas wijn of een margarita, eet een pizza en vier de verjaardagen van Facebook en Youtube.

Hulp nodig bij inhaken?

Zoveel inhaakdagen en marketingmomenten, maar weet je niet hoe en waar jouw bedrijf op in kan spelen? Neem contact met ons op! Wij kunnen je helpen met het bedenken van content en het opzetten van campagnes.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bekijk volgende maanden

17 Inhaakdagen

Mei

Menu