fbpx

Winkeliers onderschatten het belang van hosting

Voor de meeste webshops, zijn de feestdagen een ware goudmijn. Uit een onderzoek dat is uitgevoerd door Blauw Research in opdracht van Thuiswinkel.org blijkt dat de gemiddelde omzet stijging in de periode van 1 november tot 2de kerstdag vorig jaar 40 % bedroeg. Daarom is het van groot belang dat webshops in deze drukke periode goed bereikbaar blijven. Vertraging in de laadtijd of beschikbaarheid moet te alle tijden voorkomen worden.

Tips voor goede hosting

Om dit te bewerkstelligen volgen hier een aantal tips:

– Zorg ervoor dat uw online webshop de pieken in het dataverkeer makkelijk aankan. Kies bij voorkeur voor een schaalbare omgeving, waarbij u gemakkelijk en flexibel uw capaciteit voor dataverkeer kan uitbreiden.

– Werk bij voorkeur niet met shared webhosting diensten. Dit betekent dat meerdere webshops dezelfde infrastructuur delen. Deze zogenaamde shared webhosting diensten zijn extra gevoelig voor pieken in het dataverkeer.

– Zorg voor dubbel uitgevoerde infrastructuur. Dit zorgt ervoor dat bij eventuele uitval van de servers of van bepaalde delen van het netwerk, uw webshop toch bereikbaar is.

– Kies voor hostingproviders met kwaliteitsnetwerken. 99 % van de tijd bereikbaar klinkt leuk, maar als uw website gedurende de feestdagen een tijd offline is, loopt u veel omzet mis.

Zorg voor goede hosting

Kortom, zorg ervoor dat u altijd goed bereikbaar bent in de drukste tijden van het jaar. Wees goed voorbereid op eventuele stijgingen in uw dataverkeer.

SenS Online marketing levert compleet ontworpen en verzorgde Magento Webshops.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu