fbpx

Wat is er gewijzigd op LinkedIn en wat is er aangekondigd voor 2021?

Het nieuwe jaar is begonnen, en dus is het goed om te kijken: Wat is er nieuw op LinkedIn en wat komt er nog aan? LinkedIn kennen we al vele jaren als professioneel sociaal netwerk en ook voor jouw business valt er op LinkedIn veel te halen. LinkedIn is voortdurend bezig met het doorvoeren van veranderingen, dus daarom hebben wij de 5 nieuwe onmisbare functionaliteiten van LinkedIn voor je op een rijtje gezet!

Waarom je LinkedIn voor jouw business moet gebruiken!

We zien al jaren een groei in het dagelijks gebruik en het aantal actieve gebruikers op LinkedIn. Ook in 2020 laat LinkedIn een sterke groei in het gebruik zien, vooral door het coronavirus, waar persoonlijk contact vaak ontbreekt. Online zichtbaar zijn is nog belangrijker en misschien zelfs onmisbaar geworden. Ook voor bedrijven is deze groei iets om in de gaten te houden, want een bedrijfspagina is iets wat tegenwoordig echt niet meer kan ontbreken, zelfs niet voor kleine zzp’ers.

Wij vertellen je wat er in 2020 op LinkedIn is gewijzigd en wat er is aangekondigd voor 2021:

Post reminder

Vind je het lastig om regelmatig te posten en daardoor zichtbaar te blijven voor je netwerk?  Daar is nu de oplossing voor! Je kunt nu op LinkedIn een post reminder instellen, zodat je maandelijks wordt herinnerd om een update te schrijven en die te delen met je netwerk.

Meer connecties maken

Al een tijdje kunnen beheerders van een bedrijfspagina 100 connecties per maand uitnodigen. LinkedIn heeft dit in sommige gevallen al verhoogd naar 250 uitnodigingen per maand. Een erg handige ontwikkeling, want hoe groter je netwerk, hoe meer mensen je bereikt met je boodschap.

Ook kun je zien welke beheerder de uitnodiging verstuurd heeft. Helaas ontbreekt nog steeds de functie om een bericht met de uitnodiging mee te sturen.

Productpagina’s op de bedrijfspagina

LinkedIn heeft eind vorig jaar aangekondigd om productpagina’s toe te voegen op de bedrijfspagina. Dit is de perfecte manier om jouw producten en/of diensten te presenteren aan jouw netwerk. Hoe en wanneer is nog niet bekend, maar dit is zeker iets om goed in de gaten te houden.

Uitbreiding van de beheerders rollen op de bedrijfspagina

Binnenkort zijn er nog meer mogelijkheden voor beheerders. Zo zijn er 3 rollen te verdelen: de hoofdbeheerder, content beheerder en analist. Ook kun je beheerders toevoegen die nog geen connectie van je zijn.

Engagement rapport van je bedrijfspagina

Wanneer je met geüploade lijsten binnen campagnemanager werkt, heb je sinds kort toegang tot een nieuwe functie. Je hebt nu toegang tot een rapport, die je inzichten geeft in hoe de bedrijven die je getarget hebt reageren op jouw advertenties, erg handig dus!

Hulp nodig bij het inzetten van LinkedIn? 

Nieuwsgierig geworden en ben je benieuwd hoe wij jou met LinkedIn kunnen helpen? Onze specialisten staan voor je klaar! Vul het formulier op deze pagina in en wij nemen contact met je op!

 

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu