Verdubbeling van het aantal nieuwe webshops

De coronacrisis heeft enorm veel gevolgen met zich meegebracht. De meeste gevolgen zijn negatief, maar er zijn ook een aantal grote kansen die zich voordoen in deze bizarre tijden. Zo is er een gigantische stijging te zien in het aantal nieuwe webshops. Webstiteplatform JouwWeb, gevestigd in Eindhoven, ziet al twee weken lang zelfs een verdubbeling van het aantal nieuwe webshops! Wouter Twisk, directeur van JouwWeb, vertelt het volgende:  “Je ziet initiatieven uit alle hoeken van ZZP’ers en kleine winkeliers die online willen gaan verkopen of bestellingen willen faciliteren.”

Van offline naar online

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland merkt Wouter dat steeds meer bedrijven die normaal gesproken offline hun activiteiten uitvoeren, de werkzaamheden overschakelen naar het internet. In deze tijden is het meestal een noodgedwongen beslissing, aangezien de oude inkomstenstroom sterk aan het afnemen is. Andere ondernemers, en dan vooral bedrijven die actief zijn in de voedselbranche, zien hier echter grote kansen in. Dit komt doordat restaurants de deuren gesloten moeten houden. Hierdoor is de vraag naar restaurant waarbij het mogelijk is om eten af te halen of thuisbezorgd te krijgen enorm aan het stijgen is. Dit is ook de reden dat het aantal bezorgsites gigantisch is toegenomen de afgelopen tijd.

Wouter stelt verder: “In de eerste week zagen we tachtig procent meer nieuwe shopklanten en afgelopen week was dat zeker honderd procent. Ook zie je dat de gewone websites in deze tijd vaker worden bijgewerkt. Dit is dan ook de tijd om je online vertegenwoordiging bij te werken.”

Online zichtbaarheid

Voor vrijwel alle ondernemers heeft het dus enorm veel nut om activiteiten over te plaatsen op het internet. Doordat bijna alles en iedereen thuis is op dit moment verlopen vrijwel alle processen via het internet. Hierom is het dus de perfecte tijd om te werken aan online zichtbaarheid voor jouw bedrijf. Het heeft dus niet alleen voor restaurants nut om over te schakelen op het internet, maar voor vrijwel alle ondernemers heeft het enorm veel voordelen te bieden. Speel nu dus in op deze bizarre tijden met een nieuwe website of vergroot de online zichtbaarheid van je huidige site. Neem vandaag contact met ons op via 036 – 303 0061 of stuur ons een mailtje naar info@sensmarketing.nl om jouw website zo snel mogelijk live te krijgen!

Bron: Emerce

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu