Is it time to BeReal?

De nieuwste hit in het social landschap is de app genaamd BeReal. De laatste maanden zien we een gigantische stijging in het aantal gebruikers van de app. Zoals bij veel nieuwe social media apps zien we dat de jongere generatie die het snelst oppakt en er fanatiek gebruik van maakt. Wat is BeReal precies? En waar komt de hype vandaan?

Wat is BeReal?

De achterliggende gedachte van de app is dat je ongefilterd laat zien wie je bent, wat je aan het doen bent, met wie en hoe. Simpel gezegd; BeReal.

Via een pushnotificatie krijg je een melding dat het tijd is om real te zijn. Op dat moment moet je binnen twee minuten een foto maken binnen de app, met beide kanten van de telefoon. Met de selfiecamera laat je jezelf zien en met de gewone camera laat je zien wat je op dat specifieke moment aan het doen bent.

Gebruikers hebben ook na die twee minuten ‘deadline’ nog de mogelijkheid om foto’s te maken. Alleen komt dan wel te staan hoe laat de gebruiker daarmee was. Als er meerdere pogingen zijn gedaan om een foto te maken, wordt dat ook gemeld. Foto’s van vrienden zijn ook pas te zien als je zelf een foto hebt gedeeld. Je kan dus niet ‘passief’ de app gebruiker, je moet zelf ook actief zijn. Foto’s worden alleen getoond aan je vrienden die je moet accepteren, dus geen onbekenden of ongewenste volgers.

Het doel is om je vrienden de ‘echte’ jou te laten zien. Op veel van de andere social media platformen laten de gebruikers zien wat ze willen laten zien. De ideale vakantiefoto met het perfecte filter. BeReal is het tegenovergestelde, ook wel het anti-Instagram genoemd.

Gaat BeReal de wereld veroveren?

Of BeReal de grote kanalen zoals TikTok of Instagram zal gaan vervangen? Wij denken momenteel van niet! Hoewel de behoefte aan echtheid op social media zeker toeneemt, bestaat ook nog de drang “de beste kant van jezelf” te laten zien. De kracht van de andere social platformen zit ook in de mogelijkheden tot chatten, contact zoeken met nieuwe mensen en veelzijdigheid van de platformen.

BeReal is in korte tijd booming geworden. De tijd zal het leren of deze app een langdurig leven zal hebben. Wij blijven de app nog even gebruiken, en jij?

Wil je ook weten of je BeReal voor jouw organisatie kunt inzetten? Of meer weten of alle Social mogelijkheden? Neem dan contact op!

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu