Personenzoekmachine Wieowie.nl lanceert nieuwe versie

Vandaag is de nieuwe versie van de personenzoekmachine Wieowie.nl gelanceerd. Niet alleen de lay-out van Wieowie.nl is veranderd, ook worden er nu meer bronnen doorzocht en de zoekresultaten zijn aan te passen. “De belangrijkste vernieuwingen zitten in het kunnen controleren van je online identiteit”, aldus Bart Kappenburg van Wieowie. “Elke link en elke foto kan je nu koppelen aan een profiel. De gebruiker krijgt zo een profiel waarin geselecteerde zoekresultaten worden gebundeld, eventueel voorzien van een reactie.” Kappenburg vervolgt: “Door deze nieuwe functie heb je echt invloed over de zoekresultaten die bij jou naar voren komen.”

De afgelopen periode is de site uitgebreid getest door verschillende groepen gebruikers met een beta versie. Deze werd erg goed ontvangen. “De resultaten zijn nu overzichtelijker door de indeling in rubrieken. Ook hebben we de filtermogelijkheden uitgebreid en door de gegeven samenvatting krijg je sneller een beeld van iemand”, aldus Bart Kappenburg. Tevens is de achterliggende techniek sterk verbeterd en dit levert snellere resultaten op.

Nieuw is ook de mogelijkheid om een oproep te plaatsen als je op zoek bent naar een persoon en deze blijkt onvindbaar. Als andere gebruikers vervolgens zoeken op de betreffende (onvindbare) persoon, verschijnt de oproep in beeld zodat er contact gelegd kan worden. Kappenburg: “In de afgelopen drie dagen hebben we al ruim honderd oproepen geplaatst. Hiermee hopen we dé plek te worden voor uit het oog verloren personen”.

Wieowie wordt dagelijks bezocht door ruim 40.000 bezoekers die ruim 80.000 mensen opzoeken. De site wordt voornamelijk gebruikt om te kijken wat er bekend is over je op het internet. Daarnaast wordt Wieowie veel gebruikt door headhunters die informatie zoeken over kandidaten.

Bron: Admanager

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen