fbpx

Instagram shopping: een winst voor je bedrijf!

Misschien ben je het al eens tegengekomen; Instagramberichten met producten waar je op kunt klikken en dan kunt kopen. Instagram shopping is nu ook in Nederland! Maar wat is het precies en waarom is deze update goed voor jouw bedrijf?

Wat is Instagram shopping?

Het concept van Instagram shopping is heel eenvoudig. Je hebt een foto met daarop jouw product, dit product ‘tag’ je waardoor de kijker erop kan klikken. Het specifieke product opent dan met een afbeelding, omschrijving en de prijs. Als iemand op de knop ‘Shop now’ onder de afbeelding klikt, wordt deze doorverwezen naar de productpagina van je website en kan de aankoop van het product starten.

Het is een slimme manier om de twee krachtigste onderdelen waar marketeers gebruik van maken op Instagram in te zetten, namelijk aandacht voor jouw product creëren bij volgers en het tonen van visueel aantrekkelijke productfoto’s. Naast aandacht creëren kan Instagram shopping ook zorgen voor meer kopers.

Het is echter geen adverteermogelijkheid. Instagram shopping kan alleen gebruikt worden op gratis, organische berichten. Je kunt producten nu natuurlijk ‘taggen’ op nieuwe berichten, maar ook op je oude berichten!

Foto: Fingerspitz. Bas Boomaars. Instagram Shopping: nu beschikbaar in Nederland!

Hoe kan je Instagram shopping instellen?

Instagram shopping kan je niet direct gebruiken. Hiervoor moet je een aantal aanpassingen doen in je instellingen. Ook is het alleen beschikbaar als je een bedrijfspagina hebt. Hieronder een aantal simpele stappen om Instagram shopping in te stellen:

  1. Check of jouw bedrijfsprofiel is goedgekeurd door Facebook en of deze is gekoppeld aan je Facebook Catalogus. Als je al adverteert op Instagram, kan je deze stap overslaan.
  2. Installeer de laatste versie van Instagram op je smartphone.
  3. Ga naar ‘instellingen’, klik op ‘bedrijfsinstellingen’ en ga vervolgens naar ‘winkelen’.
  4. Selecteer de productcatalogus en je kan nu maximaal 5 producten ‘taggen’ in je bericht!

Tips voor het gebruik van Instagram shopping

Nu je klaar bent om Instagram shopping te gebruiken, weet je misschien nog niet hoe je echt succes kan behalen met deze tool. Wij geven je een aantal onderdelen waar je op kunt letten:

Krachtige en unieke content

Als jouw productfoto’s er goed uitzien en mensen kunnen inspireren, zal er sneller op geklikt worden en stijgen de productaanvragen.

Analytics

Houd ook de analytics van je productafbeeldingen goed bij! In de analytics kan je zien op welke afbeeldingen het meest geklikt wordt. Zo weet jij wat voor soort foto’s het goed doen bij jouw volgers en wat je vaker kan gebruiken.

Shoptabblad

Als je ten minste 9 productfoto’s op je profiel plaatst, krijg je van Instagram een extra shoptabblad op je profiel. Op dit tabblad komt een overzicht van alle content waar je producten in hebt ‘getagd’.

Social mediainzet voor jouw bedrijf?

Ben jij benieuwd wat wij als full service online marketingbureau voor jouw bedrijf op Instagram kunnen betekenen? Onze social mediaspecialisten staan voor je klaar! Neem contact met ons op via info@sensmarketing.nl of bel 036 – 3030061.

 

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu