Hoe overleef je de Google Penguin updates?

Google heeft recent veel updates voor zijn algoritme doorgevoerd. Maar hoe zorg je er nou voor dat je deze updates zonder problemen doorkomt en jouw site dus niet zakt in de zoekresultaten? Wij geven je tips over hoe je dit kan bereiken!

Webspam

De zogenaamde Penguin-Updates van Google zijn uitgebracht met als doel om webspam op het internet tegen te gaan. Ongewild kunnen deze updates ook jouw website beïnvloeden. Er wordt door Google onderscheid gemaakt in twee onderdelen: link spamming en keyword spamming.

Herstel

Als je al hinder hebt ondervonden van de Penguin-Updates, dan zijn er verschillende manieren om dit te herstellen:

Zorg voor een natuurlijk linkprofiel. Bekijk je linkprofiel en ga na tot in hoeverre je site beschikt over gekochte of grote aantallen automatisch gegenereerde links. Verwijder deze links en maak geen gebruik van artikelmarketing en links op sites waarbij je zelf al vraagtekens zet.

Keyword spamming tegengaan. Bekijk je website en verwijder te vaak en onnodig gebruik van Keywords. Teksten waarin een Keyword te vaak voorkomt kunnen worden aangepast om Keyword spamming tegen te gaan.

Overleven

De updates van Google zijn gericht op het tegengaan van spam. Wil je overleven, dan plaats je dus zoveel mogelijk content die interessant is voor bezoekers. Zolang je de bezoeker voorop stelt zal je het best terugkomen in de zoekresulaten.

Google heeft zelf enkele Webmaster richtlijnen uitgegeven die bijdragen aan een goede positie in de organische zoekresultaten:

  • Richt je niet alleen op het optimaliseren van je content op één keyword maar bied informatie die interessant is voor een bezoeker. De sleutel tot succes zit hem in relevante content.
  • Links moeten natuurlijk en relevant zijn, en met mate worden geplaatst. Elke link die wordt geplaatst moet relevant zijn voor bezoekers.
  • Plaats je links alleen op sites die relevant voor jou zijn. Bedenk dit van te voren, omdat links op niet-relevante pagina’s eerder tegen dan voor je werken.
  • Plaats nooit dubbele content.

Als je je hieraan houdt en je verder niet schuldig maakt aan link- en keyword spamming, dan zal je website geen hinder ondervinden van de Penguin-Updates maar zullen de zoekresultaten alleen meer eerlijker worden!

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu