Gratis productvermeldingen in Google Shopping nu ook in Nederland!

Waar we 2 weken geleden al aankondigde dat Google versneld start met gratis productvermeldingen in de Verenigde Staten voor Google Shopping, is dit nu uitgerold naar de rest van de wereld! Goed nieuws, want je kan nu een nog groter publiek aanspreken zonder dat je daarvoor extra kosten hoeft te maken. Met deze update is het mogelijk dat producten uit de datafeeds die in Google Shopping worden geüpload, in aanmerking komen om gratis te worden weergegeven in zoekresultaten van Google. Denk hierbij ook aan Google Zoeken en Google Afbeeldingen.

 Alle landen van Google Merchant Center

Waar 2 weken geleden deze uitrol nog strikt voor de VS was, heeft Google deze per 5 mei uitgerold in alle landen waar Google Merchant Center gelanceerd is. Nederland valt hier natuurlijk onder. Hoewel de uitrol eigenlijk later gepland stond, heeft Google besloten deze eerder te lanceren. Benieuwd waarom? Je leest het hier. Wil je profiteren van gratis productvermeldingen in een land waar dat nog niet mogelijk is, dan zorgt Google Merchant Center ervoor dat je automatisch melding krijgt als onbetaalde resultaten gelanceerd worden in dat land. Zo ben je er altijd als eerste bij.

 Hoe gaat dit in zijn werk?

Op het moment dat er al een productfeed is ingediend bij Google Merchant Center, kan je snel aan de slag. De producten kunnen dan namelijk automatisch worden weergegeven in de organische resultaten van Google. Dit geldt voor alle platformen van de zoekmachine.

Heb je op dit moment nog geen productfeed geüpload en nog geen Shopping campagne draaien? Dan dien je deze eerst aan te maken. Google geeft je hier enkele tips hoe je in aanmerking kan komen voor gratis productvermeldingen in de zoekresultaten. Zeker weten dat je het maximale uit deze campagnes haalt, zowel organisch als in de advertenties? Neem dan contact op met onze specialisten. Zij bespreken graag de mogelijkheden met je.

 

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu