fbpx

Google updatet opnieuw het algoritme

Met ingang van vandaag gaat Google opnieuw zijn algoritme aanpassen. Dit keer met als doel om sites die zonder toestemming auteursrechtelijk beschermde content plaatsen slechter te laten scoren in de zoekresultaten. Dit moet er vervolgens tot leiden dat sites die zich wél aan de regels houden ook goed terug komen in de zoekresultaten.

4,3 miljoen klachten

Amit Singhal, senior vice president van het engineering team van Google, heeft dit officieel bevestigd op de webblog van de zoekmachine. Hier vertelt hij onder andere over de beweegredenen van Google. Google heeft volgens Singhal in de afgelopen 30 dagen ruim 4.3 miljoen klachten gekregen over websites die zonder toestemming beschermde content plaatsen. Dagelijks krijgt Google hier meer klachten over dan in het gehele jaar 2009. Om deze sterke groei tegen te gaan updatet Google nu dus zijn algoritme. Deze update is er slechts één van meer dan 200 updates om ervoor te zorgen dat het algoritme de best mogelijke zoekresultaten geeft.

YouTube

De vraag rijst vervolgens hoe deze update de posities van Youtube in de zoekresultaten gaat beïnvloeden. De videosite van Google heeft immers veel content waar een copyright op zit. Google zelf zegt: ”De update kijkt verder dan alleen het aantal klachten. De update kijkt naar veel factoren die Google niet prijs geeft, maar met als eindresultaat dat Youtube geen last ondervindt. Ook sites als Facebook, IMDB, Twitter en Tumblr zullen minder hard geraakt worden”.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu