Google updatet het pinguïn algortime

Zoekmachine Google heeft recent de eerste versie van het Pinguïn algoritme uitgerold. Inmiddels is de eerste update een feit. Deze update van het algoritme van de zoekmachine is bedoelt om webspam beter en harder aan te gaan pakken.

Verversing van data

Matt Cutts van Google heeft dit kort geleden al aangekondigd op Twitter en hij noemde het daar ‘’een verversing van de data’’. Volgens het hoofd van het webspam team van Google zal de update slechts 1/10 van een procent van de zoekresultaten beïnvloeden.

Ondanks dat vele SEO-specialisten en webmasters de afgelopen weken hebben gespeculeerd over reeds uitgevoerde updates, is dit volgens Google zelf de eerste update sinds het algoritme op 24 april is geïntroduceerd.

Webspam

Google zelf beschrijft het Pinguïn algoritme als een algoritme verandering die er volledig op gericht is om webspam, of zoals ze zelf zeggen, alles wat Google beschadigt, aan te pakken.

Pinguïn leidde tot veel speculaties in de SEO branche. Vele vroegen zich af dit nou zou leiden tot betere of juist slechtere zoekresultaten. Om dit zo goed mogelijk in kaart te brengen heeft Google een meldpunt opgericht waar sites zich kunnen melden die het gevoel hebben dat ze onterecht zijn benadeeld.

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen