Google lanceert ‘Google Music’

Nadat het nieuws iets te vroeg was uitgelekt, is het nu ook officieel. Google heeft een nieuwe dienst gelanceerd, genaamd: Google Music. Deze  dienst van de zoekmachine gigant zou de nieuwe concurrent van Itunes van Apple moeten zijn. Google Music bevat verschillende, uitgebreide functies.

Muziek kopen bij Google

Met de nieuwe dienst stapt Google de muziekverkoop business in. Voor $9,99 koopt u een album, en voor $0,99 een los nummer in Google Music. Om de winkel van muziek te voorzien heeft Google met verschillende grote platenmaatschappijen deals gesloten. Er is muziek aanwezig van: Emi, Universal, Sony en nog enkele onafhankelijke labels.

Daarnaast heeft Google ervoor gezorgd dat enkele artiesten hun muziek voor een bepaalde periode, exclusief bij Google Music aanbieden. Zo zullen er enkele live-albums van The Rolling Stones voor enkele maanden beschikbaar zijn. Kortom, Google heeft ervoor gezorgd dat de winkel goed gevuld is.

Muziek in de cloud

Ook biedt Google Music de mogelijkheid om 20.000 nummers op te slaan in een cloud. Vooralsnog wordt deze dienst volledig gratis aangeboden. Prijsdetails over een grote cloud zijn nog niet bekend, maar 20.0000 nummers is voor de gemiddelde gebruiker meer dan voldoende.

Music sharing in Google Music

Google+ is ook geïntegreerd in de nieuwe dienst van de zoekmachine gigant. Door middel van de bekende +1 knop kunnen gebruikers hun muziek delen. Andere Google+ gebruikers kunnen meteen het nummer luisteren en met één druk op de knop aanschaffen. Deze dienst werkt ook via de mobiele clients van Google+.

Artist hub

Voor kleine, onbekende artiesten is er de mogelijkheid om een eigen pagina op Google Music in te richten. Google vraagt hier eenmalig $25 voor en daarnaast 30% van de muziek die verkocht wordt, Met deze dienst kunnen artiesten hun eigen plaatjes op Google Music verkopen. Dit is een heel interessante dienst voor onbekende artiesten om snel hun muziek via Google+ te verspreiden.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu