Google kondigt nieuwe diensten aan

Zoekmachine Google heeft op de AdAge Digital Conference in New York bekend gemaakt dat er enkele nieuwe webtools uitkomen voor adverteerders.Met deze tools zouden adverteerders een beter inzicht krijgen in hun reclamebestedingen.

Nieuwe webtools

Neal Mohan, vicepresident display advertising van Google, wil hiermee nieuwe, grote merken overhalen om actief gebruik te maken van Google Ads. Sommige grote multinationals zijn nog voorzichtig met het adverteren op internet. Met de nieuwe webtools zou het nog makkelijker moeten worden voor adverteerders om hun resultaten door te meten, wat meer multinationals moet aanzetten tot het gebruik van Google Ads.

Google Analytics

Tot nu toe moeten adverteerders om hun campagnes te meten gebruik maken van Google Analytics of producten van andere bedrijven. Door de nieuwe producten krijgen gebruikers nu dus nieuwe, eigen tools van Google.

Analytics programma’s

Eén van de nieuwe programma´s heet Active View. Deze tool moet aangeven of een advertentie ook daadwerkelijk is bekeken. Een ander programma dat gelanceerd wordt heet Active GRP. Dit programma meet het zogenoemde ´gross rating point´, oftewel het relcamecontact. Dit biedt hulp bij het meten van de effecitiviteit van campagnes.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu