Google Cloud Services account aanmaken

Sinds 11 juli 2018 heeft Google haar reglementen veranderd voor het gebruiken van haar API Library. Vanaf deze datum is de bibliotheek niet te gebruiken zonder API-key. Om een API-key aan te vragen moet men beschikken over een Google account. U kunt gratis een Google account aanmaken.

Licentie veranderingen

De veranderingen die Google heeft doorgevoerd hebben ook betrekking op de Licentie. Google heeft de Licentie veranderd in een Pay-per-Use model. Google heeft een prijstabel-pagina die u kunt raadplegen.

Het aanzetten van Billing is nodig voor 2 redenen:

  • Ter verificatie dat u of uw bedrijf echt bestaat;
  • Mocht u ooit over het gebruikerslimiet heen gaan, dan gebruikt Google uw gegevens om de service te betalen.

Om Maps te kunnen (blijven) gebruiken moet u Billing aanzetten in uw Google Cloud Platform account. Google geeft gevalideerde accounts maandelijks een gratis krediet van $200,00, wat een budget oplevert van 200 / 30 = $6,67 per dag dat u gratis mag gebruiken.

Bij SenS Online Solutions maken wij alleen gebruik van Dynamic Maps, wat inhoudt dat u ongeveer 28.000 keer per maand een Google Maps API mag aanspreken. Daarna worden er kosten gerekend per 1000 pageloads. Deze kosten zijn $7,00 per 1000 pageloads. Deze 28.000 pageloads zijn gebaseerd op het gratis krediet dat u van Google krijgt, dus 28.000 pageloads staat gelijk aan ongeveer $200,00 aan krediet.

Uw Google Account

Wij adviseren gebruik te maken van een account dat gekoppeld is aan uw website. Als u bijvoorbeeld bij ons Google Ads afneemt, kunt u het account gebruiken dat hiervoor aangemaakt is. Mocht u niet weten om welk account het gaat, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Mocht u meer dan 1 website beheren, dan raden wij u tevens aan om voor iedere site een eigen Google account te gebruiken.

Het aanzetten van Billing in uw Google account

Het aanzetten van Billing kunt u doen via de Get Started pagina van Google Cloud Console. Volg de volgende 3 stappen om billing in te schakelen.

Stap 1: Inloggen in uw account
Ga naar bovengenoemde link, en klik vervolgens op de Activate knop rechtsboven op de pagina.

 

U wordt doorverwezen naar een pagina waar u kunt inloggen.

 

Stap 2: Uw gegevens invoeren

Klik op de TRY FOR FREE knop in de bovenste banner zodra u ingelogd bent. U wordt doorverwezen naar een formulier bestaande uit 2 stappen.

 

U kunt in het volgende venster de benodigde gegevens invullen. Als land kiest u Nederland, u vinkt de checkbox voor de Terms of Service aan, en vervolgens kiest u of u nog marketing-gerelateerde email van Google Cloud Platform en Google Cloud Partners wilt ontvangen. Zodra u dit allemaal heeft gedaan kunt u op de knop AGREE AND CONTINUE drukken. U wordt doorverwezen naar Stap 2.

 

Vul bij Stap 2 al uw bedrijfsgegevens in. U kunt kiezen uit een zakelijk of persoonlijk account, waarbij u bij de zakelijke versie uiteraard ook bedrijfs- en BTW-gegevens moet invullen.

 

Zodra u alle NAW-gegevens heeft ingevuld, komt u bij de laatste stap: een Payment method kiezen. U kunt kiezen uit een creditcard of bankafschrift.
Voor de bankafschrift methode heeft u een BIC-code nodig. Mocht u die niet weten, dan kunt u deze informatiepagina raadplegen.

Houd u er ook rekening mee dat u met deze betaalmethode ook een verificatie van de bankgegevens moet doen. Dit kunt u doen nadat u al uw gegevens hebt ingevuld, door te klikken op de knop VERIFY.

 

Kiest u voor de creditcard betaalmethode, vul dan de gebruikelijke kaartgegevens in.

 

Bent u klaar met deze stappen, klik dan op de knop START MY FREE TRIAL.

Stap 3: Verificatie van uw account

Na Stap 2 krijgt u een mailtje van Google. In dit mailtje staat een link die u kunt gebruiken om uw account te verifiëren. Na deze stap is uw account gereed om te worden gebruikt.

 

Zijn er nog verdere stappen nodig?

Als u alle voorgaande stappen heeft gevolgd kunt u het beste even contact opnemen met ons. Om Google Maps werkend te krijgen zijn een aantal technische stappen vereist, die wij uiteraard graag voor u oplossen, maar die buiten het bereik van deze korte handleiding valt.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu