Geen desktop zoekresultaten meer vanaf maart 2021

In een nieuwe update van Google die eraan zit te komen in maart 2021 zullen desktop-only websites totaal verdwijnen uit de zoekresultaten. Daarnaast kunnen speciale m-dot sites problemen ondervinden bij het indexeren. Dit zijn bijvoorbeeld m.domein.nl of mobi.domein.nl websites. Deze update is bevestigd door John Mueller, Senior Webmaster Trends Analyst bij Google.

Wat betekent deze update?

Deze update betekent kort gezegd dat websites en websitecontent die enkel bereikbaar zijn op desktopvarianten van een website genegeerd zullen worden door de crawler van Google, Googlebot. Dit betekent dus ook dat afbeeldingen, video’s, opmerkingen en andere informatie die alleen op desktop beschikbaar is niet meer meegenomen wordt in de zoekresultaten.

Kortom, enkel content die beschikbaar en bereikbaar is op de mobiele versie van een website zal nog worden gecrawld en geïndexeerd. Wees er dus zeker van dat de mobiele versie van je website de belangrijkste is en dat alles hierop zo gebruiksvriendelijk mogelijk is.

Mobile First Indexing

Waarom wordt deze update doorgevoerd?

Deze update komt voort uit het feit dat in maart 2021 Google overgaat naar een nieuwe vorm van mobiele indexering, waarbij enkel een smartphone Googlebot in gebruik zal zijn. De standaard Googlebot zal hiermee wegvallen. Dit kan er ook voor zorgen dat m-dot websites weg kunnen vallen of in ieder geval problemen gaan ondervinden.

Welke stappen moet je ondernemen?

Heb je al een goedwerkende en vriendelijke mobiele versie van je website, dan is er niks aan de hand en zit je helemaal goed. Heeft je website echter geen mobiele versie of draait deze op een m-dot domein, dan moet je wel stappen ondernemen. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk overgaat naar een volledig geoptimaliseerde mobiele versie van je website!

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen