Gallery Ads: de nieuwe manier om meer interactie te creëren!

Het is zo ver, tijdens het jaarlijkse Google Marketing Live evenement presenteerde Google een nieuw advertentietype voor zoekcampagnes: Gallery Ads. Nu is dit eindelijk ook in Nederland! Maar wat zijn Gallery Ads en wat is het voordeel hiervan?

Wat zijn Gallery Ads van Google?

Het is bekend dat mensen zich meer aangetrokken voelen tot visueel beeld, dan tot tekst. Een afbeelding zegt ook meer dan woorden en dat is precies waar Gallery Ads op inspelen. Het is hetzelfde als een normale tekstadvertentie, maar dan met een afbeeldingscarrousel erbij. Hierdoor kunnen adverteerders, door de kracht van het beeld, hun boodschap beter overbrengen. Het is niet alleen om mee te promoten, maar het creëert ook meer interactie. Onderzoek van Google heeft aangetoond dat dit nieuwe soort adverteren tot wel 25% meer interacties leidt!

Foto: WordStream Advertising Made Easy. Google’s NEW Gallery Ads: Everything You Need to Know.

Waar worden Gallery Ads laten zien?

De Gallery Ads worden nu alleen nog op mobiel laten zien, omdat je hier kunt swipen. Deze advertentie is op de desktop als normale tekstadvertentie te zien.

Gallery Ads worden in dezelfde veiling geplaatst als tekstadvertenties. Een Gallery Ad wordt alleen laten zien in de zoekopdrachten als deze de eerste plek wint. Als je in de veiling een tweede of lagere plek wint met jouw Gallery Ad, dan wordt deze door Google laten zien als een normale tekstadvertentie. Hierdoor is het zo dat er maximaal één advertentie met afbeeldingcarrousel in de zoekopdrachten komt.

Wat zijn de specs van Gallery Ads?

De Gallery Ads specs verschillen niet veel van de advertenties op bijvoorbeeld Facebook. Het heeft een statische headline en een URL bovenin. Je kan tussen de 4 en 8 afbeeldingen plaatsen in je carrousel, waar de consument door kan swipen. Daarnaast heb je per afbeelding tot 70 karakters om een beschrijving mee te formuleren en 1 tot 3 knoppen om met CTA’s te experimenteren.

Zoekmachine adverteren voor jouw website?

Bent u benieuwd wat wij als full service online marketingbureau voor jouw bedrijf kunnen betekenen op het gebied zoekmachine adverteren? Onze SEA-specialisten staan voor je klaar! Neem contact met ons op via info@sensmarketing.nl of bel 036 – 3030061.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu