Campagne voeren via Instagram

Benieuwd naar de mogelijkheden omtrent adverteren via Instagram? wij vertellen er alles over.

Advertenties plaatsen op Instagram

AdvertiseHet is voor bedrijven sinds oktober mogelijk, om te adverteren in het steeds populairder wordende social medianetwerk, Instagram. Dit is te herkennen aan het ‘Gesponsord’ icoon rechts bovenin de berichten van Instagram. Adverteerders kunnen nu campagnes voeren via afbeeldingen, carrousels (meerdere foto’s bij een advertentie) van foto’s en 30-seconde durende filmpjes. Adverteerders krijgen op Instagram de mogelijkheid, om via kersverse advertentievormen, hun doelstellingen te behalen.

 

Kleine en grote bedrijven

Hellman’s was het eerste Nederlandse bedrijf dat adverteerde via Instagram. De befaamde sauzen van Hellman’s werden getoond in de tijdlijn van Nederlandse Instagram gebruikers. Heineken was het grote Nederlandse bedrijf dat volgde. Met de tekst ‘’Nu op je telefoon, vanavond in je hand’’ en een dynamische advertentie carrousel, waarbij je als gebruiker kon scrollen door de foto’s, adverteerde Heineken binnen Instagram. Het is niet alleen voor grote bedrijven als Hellman’s en Heineken mogelijk om te adverteren in Instagram, alle bedrijven krijgen tegenwoordig de mogelijkheid om advertenties te plaatsen.

Op basis van verschillende demografische gegevens en interesses, kunnen specifieke doelgroepen benaderd worden in Instagram. Hiernaast is het voor bedrijven mogelijk om de gebruiker door te linken naar de webshop, website of applicatie door knoppen als; Show Now, Install Now, Sign Up of Learn More, toe te voegen aan de advertentie.

Wilt u ook een campagne starten op Instagram dan kunnen wij u daarmee helpen. Neem hiervoor contact op via info@sensmarketing.nl of bel naar 036-3030061.

Adverteren op Instagram om verschillende redenen

Het adverteren op Instagram kan gedaan worden voor verschillende doeleinden. Het merk of bedrijf kan op zoek zijn naar meer volgers op Instagram en daarom de advertenties inzetten. Communiceren van bepaalde acties of het introduceren van producten kan ook de achterliggende gedachte zijn waarom een merk advertenties plaatst op Instagram.

Via doorlinken naar de website/webshop van de adverteerder, door middel van de knop ‘Learn More’ of ‘Show Now’, kan er meer traffic gegenereerd worden naar de website van de adverteerder. Hiernaast kan het adverteren op Instagram ook ingezet worden voor:
• Loyalty acties voor bestaande klanten
• Naamsbekendheid vergroten
• Verkoop van producten

Het gebruik van Instagram wordt over de hele wereld met de dag groter. Wereldwijd telt Instagram 300 miljoen actieve gebruikers en dagelijks worden er meer dan 70 miljoen foto’s of video’s geplaatst. Dit betekent dat het bereik van Instagram voor u als potentiele adverteerder ontzettend groot is.

Nu de optie om te adverteren op Instagram nog in de kinderschoenen staat, is het voor bedrijven nog erg goedkoop om een campagne te starten op Instagram. Dit in combinatie met het grote bereik van Instagram, kan uw bedrijf veel exposure opleveren. In combinatie met andere online marketing kanalen, kunnen wij zorgen voor een cross marketing campagne en uw potentiele klanten u overal vinden.

Interesse gekregen in het adverteren op Instagram?

Wilt u de naamsbekendheid van uw bedrijf vergroten en wilt u testen met het gebruik van adverteren op Instagram? De specialisten van SenSmarketing kunnen u helpen bij het creëren van dé campagne voor uw bedrijf. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@SenSmarketing.nl of bellen naar 036-3030061.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu