fbpx

Optimaliseer met Google-Tool Grow My Store

Google komt met een nieuwe, gratis tool om je website of die van je klant te optimaliseren. Met deze tool ontdek je binnen no-time welke acties nodig zijn om meer verkopen te realiseren in jouw (online) winkel.

Hoe werkt deze nieuwe tool?

Met Grow My Store ben je slechts enkele klikken verwijderd van het ontvangen van een volledig rapport over de prestaties van je site. Vul bij Grow My Store de URL in van jouw website en de tool maakt direct een analyse. Hierbij wordt gefocust op de punten die potentiële klanten belangrijk vinden, zoals zoekgemak, productinformatie en personalisatie.

Klantervaring als uitgangspunt

Om te ontdekken welke aspecten bepalend zijn voor de klantervaring, heeft Google in samenwerking met onder andere Practicology, Kantar TNS en Ipsos MORI grondig onderzoek verricht.

Uit dit onderzoek bleek onder andere het belang van een responsief template, aangezien 82% van de Nederlandse internetgebruikers meerdere devices gebruikt tijdens hun zoekgedrag.

Ook uitgebreide productinformatie bleek een onmisbaar onderdeel voor webshops. 57% van de Nederlandse consumenten gaf aan dat dit onderdeel zwaar weegt bij hun afweging voor de online aanschaf van een product.

Adviesrapport

Hoe komt dit rapport tot stand? Hiervoor zoekt Google per aspect naar zoekwoorden op de website. Vervolgens worden de 10 pagina’s gescand die het meest waarschijnlijk zijn om informatie te bevatten over dit onderdeel van de klantervaring.

Op basis hiervan wordt beoordeeld of dit aspect verbetering behoeft. Bij ieder verbeterpunt worden praktische tips gegeven waarmee het conversiepercentage van de site verhoogd kan worden. Simpeler kan niet!

Benieuwd naar de mogelijkheden die uit de analyse doorvertaald kunnen worden? Onze marketingspecialisten staan voor je klaar!Neem contact met ons op via info@sensmarketing.nl of bel 036 – 3030061.

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu