Black Friday Tips 2021

Het belangrijkste e-commerce weekend is in zicht! Natuurlijk wil je op Black Friday en Cyber Monday je zichtbaarheid verhogen bij je doelgroep. Wist je dat dit niet al te veel tijd of moeite hoeft te kosten? Door online te adverteren kun je namelijk relatief goedkoop en gericht je doelgroep bereiken. Ben jij er klaar voor?

Het lijkt misschien nog ver weg, maar Black Friday is dichterbij dan je denkt. Het is belangrijk om jouw social media strategie zo vroeg mogelijk in orde te hebben zodat iedereen weet welke deals jij hebt! Hieronder geven wij je tips om zoveel mogelijk uit Black Friday te halen.

Verhoog je online zichtbaarheid voor Black Friday

1. Gebruik de juiste kanalen
Als je al social media inzet voor je bedrijf weet je dat verschillende platformen voor verschillende doeleinden werken. Hoe je een platform in jouw voordeel kunt inzetten hangt af van verschillende aspecten. Denk hierbij aan de doelgroep, de branche, het product etc.
2. Investeer in social advertising
Eén van de beste manieren jouw product in de kijker te zetten is via social ads. In de snelle, mobiele wereld van tegenwoordig doen advertenties op de social platformen het goed.
3. Maak een Facebook Event aan
Of het nou voor een fysieke uitverkoop is of voor een online sale, een facebook event is een ideaal middel om meer publiek te trekken en bestaand publiek te informeren en enthousiasmeren. Je kunt regelmatig updates plaatsen op de evenementpagina, en bezoekers kunnen hun Facebookvrienden uitnodigen.
4. Zorg voor een goed werkende landingspagina
Mobiel winkelen is populair en wordt nog steeds populairder. Het geniet steeds vaker de voorkeur boven de pc. Daarom is het heel belangrijk dat de mobiele website van jouw bedrijf goed werkt, anders haken bezoekers af. Wij weten hoe je winkelmand-afhakers in conversies kunt veranderen.
5. Gebruik videomateriaal
Video content is een ideale manier om jouw Black Friday Sale te promoten. Niet alleen zorgt video content voor meer betrokkenheid, het is ook perfect om het aantal conversies te verhogen en leads t verkrijgen.
6. Versimpel het aankoopproces
Niemand houdt van moeilijk doen. Ook jouw potentiële klanten niet. Wanneer er te veel stappen zijn tijdens het koopproces is er te veel tijd om van gedachten te veranderen en de koop te annuleren. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

Let’s get started!

Wil jij op tijd klaar zijn voor Black Friday? En wil je weten hoe je bovenstaande stappen kunt implementeren voor jouw bedrijf? Neem contact met ons op via info@sensmarketing.nl, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen