12 x zoekmachine optimalisatie onzin

Regelmatig lees je op internet nog zoekmachine optimalisatie tips die totaal niet kloppen. Tips die al lang achterhaald zijn maar op één of andere manier toch blijven “leven”. Hieronder vind je een lijst van dergelijke zoekmachine optimalisatie tips die dus simpelweg niet meer relevant zijn.

 

1. Zoveel mogelijk X het zoekwoord gebruiken

Eén van de meest achterhaalde zoekmachine optimalisatie technieken op dit moment. Tuurlijk, je moet zoekwoorden op strategische plaatsen gebruiken . Maar je hele tekst volstoppen met zoekwoorden werkt niet meer.

2. Zoekwoorden in de meta-keywords

Helaas, deze techniek is inmiddels ook achterhaald. Wat velen al een tijdje vermoeden is onlangs door Google bevestigd.

3. Zoveel mogelijk zoekwoorden in title-tag<

De title-tag is belangrijk voor Google, dat is iets wat zeker is. Dus waarom maar niet helemaal volstoppen met zoekwoorden? Dat is niet slim.

4. Meerdere title-tags

Maar misschien kan ik dan meerdere title-tags aanmaken? Slim gevonden hoor. Maar dat werkt dus ook niet. Per pagina is dit echter wel goed.

5. Aanmelden bij de zoekmachines

Ik heb een nieuwe website, hoe kom ik in Google? De logische stap lijkt het aanmelden bij Google. Maar deze wereld is vaak niet logisch. Aanmelden dus niet doen. Wel doen: zorgen voor inkomende links zodat je via die links wordt gevonden door Google.

6. Domeinnaam voor een periode van 10 jaar registreren

Hele leuke die ik onlangs pas te horen kreeg. De theorie is dat wanneer je een domeinnaam voor een lange periode registreert dat Google dit dan ziet als “iemand die er voor een lange tijd mee bezig zal zijn, en dus meer te vertrouwen is”. Ik zeg bullshit, want 10 jaar registreren kost je 50 dollar. Iets wat een spammer er echt wel voor over heeft.

7. Adverteren op Ads voor een hoge positie in de normale resultaten

Het idee hier is dat wanneer je geld betaalt aan Google voor advertenties dat je dan ook hoger komt in de normale zoekresultaten. Gevoelig punt. Ik kan me niet voorstellen dat Google dit zou riskeren. Want als hier ooit harde bewijzen voor zullen zijn dan is het over en uit met Google. Kun je dat voorstellen?

8. AdSense advertenties voor een hoge positie in de normale resultaten

Idem als het vorige punt

9. Links op blogs en fora plaatsen

Een keer een reactie plaatsen op een blog of forum met een linkje is okee, mits het toegevoegde waarde biedt. Spammen, dus met als doel zoveel mogelijk linkjes te plaatsen op welke website dan ook, is niet okee. Doet je trouwens meer kwaad dan goed.

10. Automatische linkbuilders

10 euro betalen en dan 1000 linkjes krijgen? Het zijn mooie pakketten die je een hoop tijd kunnen schelen in de linkbuilding. Maar iedereen die al eens aan linkbuilding heeft gedaan weet dat dit veel tijd kost. En voor 10 euro kan NIEMAND 1000 kwaliteitslinks aanvragen. Ook geen 10 kwaliteitslinks trouwens…

11. Domeinnaam linken

Zoveel mogelijk domeinnamen registreren met zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden en dan doorlinken naar je hoofddomein. Werkt niet!

12. Zoekwoorden in dezelfde kleur als achtergrond

Als afsluiter deze oude techniek (denk aan 1996/1997). Dit wordt door Google streng bestraft.

Bron: Allebedrijvenin.nl

LinkedIn
Instagram

Bel/mail ons!

Wij zijn (bijna) altijd bereikbaar! Via de telefoon op werkdagen van 09.00 t/m 18.00 en via de mail 24/7.

Contact opnemen

Menu