Google Fonts Analyse

Tal van websites maken gebruik van Google Fonts: de uitgebreide lettertype bibliotheek van Google. Ook jouw website maakt mogelijk gebruik van Google Fonts. Maar mag dat wel onder de AvG? Op deze pagina leggen wij uit wat wel, en wat niet toegestaan is.

Het inladen van Google Fonts op een website kan op twee manieren: via het Google CDN of door ze lokaal, op de eigen server, aan te bieden. De meeste websites laden fonts via de eerste methode in. Maar deze methode is onder de AvG helaas niet langer toegestaan. Het probleem is namelijk dat hierdoor persoonsgegevens, zoals ip-adressen van Europees staatsburgers, worden meegestuurd naar Google, dat een Amerikaans bedrijf is.

Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen. Wij kunnen de website aanpassen zodat deze Google Fonts voortaan lokaal zal inladen. Dit heeft mogelijk een minimale impact op de website snelheid, maar hiermee voorkom je wel een een boete van de autoriteit persoonsgegevens.

 

Wil je weten of jouw website ook gebruik maakt van Google Fonts? Vul dan het formulier in op deze pagina en ons webteam maakt dezelfde week nog een analyse.

Groen vinkje

Dezelfde week ontvangen

Groen vinkje

90% van de websites maken op de inmiddels onjuiste manier gebruik van Google Fonts.

Gratis Fonts analyse aanvragen

  • Ik wil graag een analyse ontvangen voor:
Menu